Granska din app mot WCAG

Mobil med tangentbord.

Även om tillgänglighet har funnits med från start så är testerna nyckeln för att fastställa hur bra människor kan använda appen. Vi rekommenderar att granska din app mot WCAG 2.1 A & AA för att få ett bra underlag att jobba vidare med.

Vi hjälper dig att granska din app mot lagkravet. Granskningen utförs manuellt av experter på tillgänglighet och testas av riktiga användare.

Riktlinjer för appar

Vill du läsa mer om varför tillgänglighet är viktigt i appar och vad det finns för riktlinjer? I vår artikel om tillgängliga appar berättar vi varför och svarar på de vanligaste frågorna kring appar.

Tillgängliga appar

Riktlinjer för tillgänglighet i mobila enheter och appar hos W3C.

Så granskar vi appar mot WCAG

Vi utför manuella tester med röststyrning, tangentbord, VoiceOver och Talkback. Vi testar Android och iOS. Native eller webb. Om du har speciella önskemål kring andra hjälpmedel eller simulationer hjälper vi förstås gärna till.

Rapporten hjälper dig i arbetet mot en tillgängligare app

Efter en tillgänglighetsgranskning skapar vi en rapport som är enkel att förstå. För webb ger vi tydliga lösningsförslag med kod där det är möjligt. För native förklarar vi med bilder och filmer vad som behöver göras.

I alla våra analyser ingår fri support för att diskutera de lösningar och problem som rapporten visar.

Att genomföra användningstester är också något vi rekommenderar för att få en bättre förståelse för hur användare upplever er app.

Användningstester

Tillgänglighet i app är lag

Den 23 juni 2021 började Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service gälla för mobila applikationer. Hör gärna av dig om du behöver hjälp med att granska din app mot WCAG 2.1.

Mer info? Kontakta Peter Pettersson

Via mejl peter.pettersson@wcagnetworks.com.

På telefon 073 617 87 87.