Tillgängliga dokument

Gör dina dokument tillgängliga för alla, enkelt och smidigt! Vi vet att det kan vara tidskrävande att anpassa innehållet så att alla kan ta del av det. Därför tar vi hand om jobbet åt dig. Från Sveriges största myndigheter till mindre organisationer, alla litar på oss för att göra deras dokument tillgängliga. Gör som de, och låt oss hjälpa dig också!

Efter att vi tillgänglighetsanpassat dokumenten finns det möjlighet till ett överlämningsmöte där vi visar vilka anpassningar som vi har gjort och svarar på frågor. Vi tillgänglighetsanpassar era dokument mot lagkravet, EN301549, WCAG 2.1 A & AA, samt PDF/UA. Vi testar dokumenten och pdf:er med hjälpmedel innan leverans.

Förutom PDF hjälper vi till med tillgänglighet i Word, InDesign, PowerPoint och Excel. Du sparar tid och resurser när vi gör jobbet med tillgänglighetsanpassning åt dig!

Se vad våra kunder säger…

 • Stockholms Stad

  Tillgänglighetsanpassning av dokument, pdf, excel och word

  Fantastiskt! Snabba puckar! Helt ovärderligt!
 • Lunds Universitet

  Tillgängliga pdf-dokument

  Snabbt svar! Dokumenten var tiptop!
 • Länsstyrelser

  Nya sidmallar

  Gott samarbete! Bra att vi har möjlighet att återkomma med frågor.

Skapa tillgängligt innehåll

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service ställer inte bara krav på tillgängliga webbplatser och appar utan även på att dokument ska vara tillgängliga. Att skapa tillgängligt innehåll betyder att ni når ut till större del av era besökare.

Riktlinjer och datum för PDF & dokument

Riktlinjerna för digital tillgänglighet i WCAG 2.1 A & AA ställer i stort sett samma krav på dokument som på webbplatser. Alla riktlinjer är inte relevanta för dokument, men det mesta du som utvecklare, designer och redaktör behöver tänka på när du skapar en tillgänglig webbplats är också viktigt att tänka på när du ska skapa ett tillgängligt dokument och pdf.

Vill du läsa vidare om tillgänglighet i dokument och riktlinjer för PDF så har W3C en sammanställning av pdf-tekniker PDF Techniques på W3C:s webbplats.

Exempel på dokument som behöver vara tillgängliga

 • Årsredovisning
 • Blanketter.
 • Informationsblad.
 • Pdf:er från andra organisationer som ni publicerar på er webbplats.

Tillgänglighetsanpassa dina dokument

Låt inte tillgänglighetsanpassning bli en huvudvärk! Visst, det finns mycket att tänka på, men vi har grundkurser som ger dig allt du behöver för att komma igång. Men det slutar inte där. För dig som vill nå en högre nivå och säkerställa att dina dokument följer WCAG 2.1 A & AA, har vi även avancerade kurser. Där djupdyker vi in i komplexa delar av tillgänglighetsanpassning. Ta chansen och bli expert på tillgängliga dokument med oss!

Live-utbildningar

En introduktionskurs som täcker de grundläggande principerna för digital tillgänglighet, inklusive en översikt över gällande lagstiftning och standarder. Utforska hur du anpassar olika dokumentformat från Word till PDF för att uppfylla WCAG-riktlinjerna med praktiska exempel och bästa metoder.

För dig med förkunskaper erbjuder vi kurser som dyker djupare in i komplexa aspekter av tillgänglighet.

Gå en praktisk workshop där deltagare får jobba direkt med sina dokument och webbsidor, tillämpa kunskaper i realtid och få direkt feedback från våra experter.

Varje session kombinerar teoretisk kunskap med praktiska övningar, under ledning av våra erfarna instruktörer. Här kan du läsa mer om Utbildning i tillgängliga dokument.

WCAG Learning – onlinekurser

WCAGLearning.com erbjuder vi specialiserade onlinekurser för att ge dig färdigheterna att framgångsrikt anpassa dina dokument. Vare sig du vill gå på djupet i att anpassa PDF-dokument eller förstå grunderna i att skapa tillgängliga Word-dokument, ger vår plattform dig det stöd du behöver. Med en uppsjö av filmer och kontinuerliga uppdateringar håller WCAGLearning.com dig uppdaterad i den utvecklande världen av digital tillgänglighet.

Boka våra tjänster eller vår expertis

Varje organisation har sina unika utmaningar inom digital tillgänglighet. Oavsett om du redan är i processen att förbättra tillgängligheten eller bara börjar utforska området, finns vi här för att stötta dig.

08 121 54 950

kontakt@wcagnetworks.com