Tillgängliga dokument

Gör dina dokument tillgängliga, enkelt och smidigt! Vi vet att det kan vara tidskrävande att anpassa innehållet så att fler kan ta del av det. Därför tar vi hand om arbetet åt dig. Vi är stolta över att ha hjälpt allt från Sveriges största myndigheter till mindre organisationer att göra deras dokument tillgängliga. Gör som dem – låt oss göra dina dokument tillgängliga för alla!

Efter att vi tillgänglighetsanpassat dokumenten finns det möjlighet till ett överlämningsmöte där vi visar vilka anpassningar som vi har gjort och svarar på frågor. Vi tillgänglighetsanpassar dina dokument mot lagkravet, EN301549, WCAG 2.1 A & AA, samt PDF/UA. Vi testar dokumenten och pdf:er med hjälpmedel innan leverans.

Förutom PDF hjälper vi till med tillgänglighet i Word, InDesign, PowerPoint och Excel. Spara tid och resurser – låt oss ta hand om tillgänglighetsanpassningen åt dig!

Genom att låta oss anpassa årsredovisningen till att följa WCAG 2.1 A & AA, samt PDF/UA, når du upp till lagkravet och internationella standarder.

Årsredovisning 2025 – börja redan nu!

Det är en bra idé att ha med tillgänglighet redan från start. Vill du ha hjälp med att skapa en mall för nästkommande årsredovisning eller hela produktionen så hjälper vi också gärna till. Vårt team av experter på tillgänglighetsanpassning har den kunskap och de verktyg som krävs för att säkerställa att din årsredovisning inte bara är i linje med alla relevanta standarder utan också är attraktiv och lättförståelig för dina läsare.

Kontakta oss

Vill du tillgänglighetsanpassa årsredovisningen eller höra hur vi kan vara ett stöd inför nästa år? Kontakta oss för att ta reda på mer eller för offert.

Mejl: kontakt@wcagnetworks.com

Se vad våra kunder säger…

 • Stockholms Stad

  Tillgänglighetsanpassning av dokument, pdf, excel och word

  Fantastiskt! Snabba puckar! Helt ovärderligt!
 • Lunds Universitet

  Tillgängliga pdf-dokument

  Snabbt svar! Dokumenten var tiptop!
 • Länsstyrelser

  Nya sidmallar

  Gott samarbete! Bra att vi har möjlighet att återkomma med frågor.

Skapa tillgängligt innehåll

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service ställer inte bara krav på tillgängliga webbplatser och appar utan även på att dokument ska vara tillgängliga. Att skapa tillgängligt innehåll betyder att du når ut till större del av dina läsare.

Riktlinjer och datum för PDF & dokument

Riktlinjerna för digital tillgänglighet i WCAG 2.1 A & AA ställer i stort sett samma krav på dokument som på webbplatser. Alla riktlinjer är inte relevanta för dokument, men det mesta du som utvecklare, designer och redaktör behöver tänka på när du skapar en tillgänglig webbplats är också viktigt att tänka på när du ska skapa ett tillgängligt dokument och pdf.

Vill du läsa vidare om tillgänglighet i dokument och riktlinjer för PDF så har W3C en sammanställning av pdf-tekniker PDF Techniques på W3C:s webbplats.

Exempel på dokument som behöver vara tillgängliga

 • Årsredovisningar,
 • Blanketter,
 • Informationsblad,
 • Pdf:er från andra organisationer som ni publicerar på er webbplats.

Lär dig tillgänglighetsanpassa dina dokument

Låt inte tillgänglighetsanpassning bli en huvudvärk! Visst, det finns mycket att tänka på, men vi har grundkurser som ger dig allt du behöver för att komma igång. Men det slutar inte där. För dig som vill nå en högre nivå och säkerställa att dina dokument följer WCAG 2.1 A & AA, har vi även avancerade kurser. Där djupdyker vi in i komplexa delar av tillgänglighetsanpassning. Ta chansen och bli expert på tillgängliga dokument med oss!

Vill du kunna ställa frågor till en expert och få hjälp direkt? Vi har live-utbildningar för företag och privatpersoner både digitalt och på plats. Vi anpassar kursen efter er kunskapsnivå och hjälper er att bli bättre på att tillgänglighetsanpassa dokument. Vi erbjuder allt från introduktionskurser som täcker de grundläggande principerna för digital tillgänglighet, inklusive en översikt över gällande lagstiftning och standarder. Till avancerade kurser där vi dyker djupare in i komplexa aspekter av tillgänglighet.

Gå en praktisk workshop där deltagare får jobba direkt med era dokument och webbsidor, tillämpa kunskaper i realtid och få direkt feedback från våra experter. Utforska hur du anpassar olika dokumentformat från Word till PDF för att uppfylla WCAG-riktlinjerna med praktiska exempel och bästa metoder.

Varje session kombinerar teoretisk kunskap med praktiska övningar, under ledning av våra erfarna instruktörer. Här kan du läsa mer om Utbildning i tillgängliga dokument.

WCAGLearning.com erbjuder vi specialiserade onlinekurser för att ge dig färdigheterna att framgångsrikt anpassa dina dokument. Vare sig du vill gå på djupet i att anpassa PDF-dokument eller förstå grunderna i att skapa tillgängliga Word-dokument, ger vår plattform dig det stöd du behöver. Med en uppsjö av filmer och kontinuerliga uppdateringar håller WCAGLearning.com dig uppdaterad i den utvecklande världen av digital tillgänglighet.

Boka våra tjänster eller vår expertis

Varje organisation har sina unika utmaningar inom digital tillgänglighet. Oavsett om du redan är i processen att förbättra tillgängligheten eller börjar utforska området, finns vi här för att stötta dig.

Kontakta oss:

Telefon: 08 121 54 950

E-post: kontakt@wcagnetworks.com