Utbildning

Vi erbjuder utbildningar i digital tillgänglighet för dig som skriver eller publicerar på webben. Du får en tydlig genomgång som gör det enkelt för dig att skapa tillgängligare innehåll.

Att gå utbildning i digital tillgänglighet kommer ge dig en större förståelse för olika användares behov och hur du på bästa sätt når ut till alla människor med ditt innehåll.

Utbildningen hjälper dig att nå ut till fler

20% av befolkningen har permanenta funktionsvariationer. Vissa använder sig av olika hjälpmedel för att navigera på en webbplats eller i ett dokument. För att hjälpmedel ska fungera som de är tänkta att fungera behöver funktioner vara uppmärkt på rätt sätt. Till exempel ska listor vara uppmärkta som listor, inte bara se ut som listor.

100% av befolkningen har tillfälliga funktionsvariationer. Till exempel om solen lyser på mobilen så blir kontrasterna sämre även för den som egentligen ser bra. Digital tillgänglighet är alltså något som är bra för alla användare.

Våra utbildningar

Alla har varierade behov, kunskap och vill lära sig om olika saker, därför erbjuder vi flera utbildningar i digital tillgänglighet.

I alla våra utbildningar berättar vi hur olika användare berörs och visar hur hjälpmedel fungerar. Efter en utbildning i digital tillgänglighet kommer du ha med dig många tips och idéer på konkreta åtgärder att utföra och en djupare förståelse som hjälper dig i ditt fortsatta arbete.

Utbildning i tillgängliga dokument

Vi har två utbildningar i att skapa tillgängliga pdf:er och dokument. Den öppna utbildningen är alla välkomna till. Den skräddarsydda utformar vi efter just er organisation.

Utbildning i att publicera tillgängligt

Vi har två utbildningar i att publicera tillgängligt. Vår öppna utbildning är alla välkomna till. Den skräddarsydda utformar vi efter just er organisation.

Skräddarsydd utbildning i digital tillgänglighet

En skräddarsydd utbildning i digital tillgänglighet passar om ni är fler organisationen som vill delta och om ni vill att vi utgår helt efter just era utmaningar och frågor.

För en skräddarsydd utbildning i tillgängliga dokument eller i att publicera tillgängligt är du välkommen att höra av dig till oss för upplägg och offert.

Utbildningar i digital tillgänglighet


Några som gått utbildning hos WCAG Networks

Gnesta kommuns webbplats. skärmbild
Gnesta kommun
SVT play skärmbild.
SVT
Tingsryd kommuns webbplats, skärmbild
Tingsryd kommun

Vill du veta mer?

Kontakta Erica Styrbjörn, vår kundansvariga rådgivare

erica.styrbjorn@wcagnetworks.com

072 -306 50 60

Erica Styrbjörn