Utbildning i tillgänglighet

Behöver hela teamet lära sig mer om tillgänglighet, eller är ni några som redan är på gång men kör fast ibland? Hos oss finns utbildningar för alla, från nybörjare till experter. Vi är också stolta över att ha Sveriges mest avancerade kurser när det gäller tillgängliga dokument

I kurserna visar vi gärna hur olika personer använder webben och dokument, samt hur hjälpmedel, som skärmläsare, fungerar. När kursen är klar kommer du att ha en djupare förståelse för hur du kan skapa mer tillgängligt digitalt innehåll.

Utbildning i tillgängliga dokument

Vi erbjuder utbildningar för att lära dig göra pdf, Word och andra dokument mer tillgängliga. Dessa utbildningar finns ockå som filmer så du kan se dem flera gånger om du vill.

Vi kan också anpassa dessa utbildningar så att de passar just er organisation. Då använder vi gärna era dokument och visar riktiga exempel i PDF, Word, Excel, InDesign eller PowerPoint.

Publicera tillgängligt på webben

Vi har flera filmer som lär dig hur du gör din webbplats mer tillgänglig. Vi erbjuder även anpassade utbildningar på detta tema. I dessa fokuserar vi på ditt CMS och din webbplats. Vi förklarar och visar vilka ändringar som behöver göras och var du kan göra dem.

Några kunder som gått utbildning i tillgänglighet

  • Gnesta kommun

  • SVT

  • Tingsryds kommun